Toimintaa

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää punaisten ja punavalkoisten irlanninsettereiden harrastustoimintaa ja rodunomaista käyttöä sekä tehdä rotuja tunnetuksi.

Eri puolilla Suomea järjestetään aktiivista aluetoimintaa, joihin voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan. Myös vierailut oman alueen ulkopuolisiin ryhmiin on mahdollista.

Yhdistyksen päänäyttely on epävirallinen Club Show ja viime vuodet saman viikonloppuna järjestetty Open Show. Lisäksi on järjestetty kaikkien rotujen match show-näyttelyitä esimerkiksi aluetoiminnan tukemiseksi.

Irlanninsettereiden terveyden ja luonteen tutkimiseen on yhdistyksessä panostettu voimakkaasti vuodesta 2014 asti jolloin aloitettiin yhdistyksen järjestäminen MH-luonnekuvausten pitäminen. Tavoitteena on MH-luonnekuvata sata punaista irlannin-setteriä rodun profiilin rakentamiseksi.

Metsästyskoulutusta järjestetään jäsenten kiinnostuksen mukaan. Koulutuksia on järjestetty eri puolilla Suomea niin pelto- kuin metsämaastoissa.

Myös muita laajempia tapaamisia ja koulutustilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan. Viime vuosien tapahtumista mainittakoon koirien ruokintaluento sekä setteritapaaminen, jossa harjoiteltiin opastetusti mm. oman koiran hieromista.

Koronavuodet toivat etäkoulutukset ja Setterin elämää-Teams't yhdistyksen tarjontavalikoimaan mukaan. Teams'n kautta on harjoiteltu mm. koiran trimmausta ja opiskeltu Pentu TAI probleema ABC:n avulla arkitottelevaisuutta. Myös erilaiset harrastuslajit ovat tulleet tutuiksi