Kasvattajalle

Hyvä kasvattaja!

Jos haluat pentueesi pentuvälitykseen, täytä pentueilmoituskaavake ja lähetä se pentuvälittäjälle. Pentuvälitykseen pääsemiseksi on kaksi tapaa

1) Lunastettu rivi-ilmoitus Irlanninsetteri-lehdessä Kasvattajia-palstalla sisältää ilmaiset pentueilmoitukset alla olevin ehdoin.

2) Pentueilmoitus maksaa 20 euroa/ ilmoitus, saman pentueen päivitysilmoitus 10 euroa/ kerta alla olevin ehdoin. Ilmoitus maksetaan tilille FI31 1147 3000 2099 95 viitteellä 4019. Suoritetun maksun arkistointitunnus liitetään pentuilmoituksen mukaan.

Pentueilmoitus poistetaan sivuilta 3 kk pentueen syntymästä tai ilmoituksen uusimisesta. Mikäli haluat jatkaa ilmoitusta sivuilla, ilmoita siitä pentuvälittäjälle.

Pentuvälitykseen pääsyn ehdot:

Pentueen kasvattajan tulee olla yhdistyksen jäsen.

Punainen irlanninsetteri

Terveys:

Vaatimukset:

- Koiran tulee olla lonkkakuvattu ja HD-tuloksen on oltava A, B tai jalostusindeksin 102 tai parempi.

- Jalostukseen käytettävällä koiralla ei saa olla häntämutkaa eikä purentavikaa.

- Koiralla itsellään tai sen edellisissä pentueissa ei saa olla viitteitä kääpiökasvusta.

- Jalostukseen ei tule käyttää koiraa, jolla on todettu PRA tai muu perinnöllinen silmäsairaus, joka Kennelliiton yleisten ohjeiden mukaan estää koiran jalostuskäytön.

- Koira ei saa olla todettu CLAD-kantaja.

- Koiralla ei saa olla ruokatorven laajentumaa (MO).

- Jalostukseen käytettävät koirat tulee PRA rcd4-testata. Tutkimustulos koiran/vanhempien osalta on toimitettava liitteenä, mikäli niitä ei testattujen koirien tuloksista informoimalla KKK:n ja yhdistyksen sivulla ole julkaistu. Näyttelytulos:

- Molemmilla jalostukseen käytetyillä vanhemmilla tulee olla näyttelypalkinto (Aika, paikka, tuomari ja tulos). Se merkitään näkyviin myös nettisivujen pentueilmoitukseen.

Suositukset:

- Jalostukseen käytettäville koirille suositellaan kyynärpäiden kuvausta ja silmäpeilausta.

- Jalostukseen käytettäville koirille suositellaan myös CLAD-testausta, elleivät ne ole sairaudesta perinnöllisesti vapaita.

Punavalkoinen irlanninsetteri

Terveys:

Suositukset:

Punavalkoinen irlanninsetteri ei ole PEVISA-rotu Suomessa, mutta olisi suositeltavaa, että

pentueen vanhemmilla olisi lonkkakuvaustulokset, clad-testitulos ja wWD testitulos elleivät ne ole sairaudesta perinnöllisesti vapaita ja että vanhemmat olisivat silmäpeilatut.

Näyttely- ja mahdollinen koetulos /osallistuminen rodunomaiseen kokeeseen


Kasvattaja, älä unohda hyödyntää merkittävää kasvattajaetuasi

Yhdistys tarjoaa kaikille jäsenkasvattajilleen edun, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Kun pentueesi on syntynyt, tilaa yhdistyksen pentupaketit postikulujen hinnalla! Tilaukset teet ositteella takala.maarit(at)kolumbus.fi

Saat paluupostissa koodin, jonka jaat pentujen ostajille. Kun he ovat käyneet naputtelemassa yhteystietonsa yhdistyksen jäsenrekisteriin saamaansa koodia käyttäen, he saavat
* Ilmaisen jäsenyyden kuluvaksi vuodeksi
* ilmaisen pentupakkauksen, jonka arvo on 25 euroa joka sisältää mm. pillin tulevia koulutuksia varten

Näin voit kasvattajana antaa pennunostajalle kokonaisarvoltaan 50 euron edun postikulujen hinnalla! Sinä kasvattajana saat puolestaan -50% alennuksen jäsenmainoshinnasta Irlanninsetteri-lehdessä. Pentupaketteja toimitetaan kasvattajalle se määrä, joka pennunostajia on jäsenrekisteriin ilmoittautunut. Postin pitkittyneiden postitoimitusten vuoksi tilaukset noin kuukausi ennen pentujen luovutusta